Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2009

Goin Through | Ψευτομάγκικο Αυγό



Δεν κάνω διακοπές μας λένε ο ψηλός και η παρέα του και ήρθαν για να μας πρήξουν με ψευτοσουξεδάκι για να πάρουν τους παράδες των δεν ξέρω και γω ποιων. Ποιος θα πάει να αγοράσει το καινούριο τραγούδι των Goin Through και των Νέβμα που εμένα μου θυμήζει το χαρακτηριστηκό νέβμα της μίας παλάμης σε γροθιά πηγαίνωντας πάνω κάτω με γκριμάτσα αγανάκτισης.

Οι αγαπητοί Goin Through βασίζονται στο (μακρινό) παρελθόν τους όπου είχαν φτιάξει τραγούδια διαμάντια με πρώτο και καλύτερο το "Θέλω να γυρίσω" αλλά για πόσο καιρό θα κρύβονται πίσω απο το πέπλο της αρχαίας επιτυχίας.

Οι αγαπητοί Νέβμα οι οποίοι είναι λες και ξέρασε πάνω τους ο 50 cent και ο Nelly με Grillz και φορεσιές αποτυχημένης αμερικάνικης hip hop gangsta wangsta κουλτούρας και οι άμπαλες κινήσεις.

Η απάντησή μου είναι οι πάντα ψαγμένοι και καίριοι Ημισκούμπρια κράζοντας άπαντες που το παίζουν ότι ¨συνουσιάζουν και δέρνουν" με τις ρήμες τους. "Το σκληρό mp3 του δίσκου"

Ετυμηγορία: Σάπιο αυγουλάκι το οποίο έχει βαφτεί για να μη φαίνεται. Η βρώμα όμως δε κρύβετε

Deviant Art | Artistic Αυγό

Έχετε καλιτεχνικές ανησυχίες? Ασχολείστε με φωτογραφία, γλυπτική, ποίηση, ζωγραφική? Τότε επιδείξτε τις αρτιστικές σας τάσεις στο Deviant art.

Ανεβάζετε τις δημιουργίες σας και αν αρέσει στον λαό τότε κάνουν favourites. Εξάλου πρόκειται για μια τεράστια καλλιτεχνική κοινότητα με σημαντική ελληνική παρουσία :) Καμαρώστε (μιας και έχουμε το ελληνικό ψώνιο βαθιά στο DNA μας) Μπορείτε να δείτε άνετα και εύκολα δημιουργίες άλλων μελών του site δωρεάν και εύκολα. Προσωπικά το βρίσκω το πιο εύχρηστο και με μεγαλύτερη ποικιλία από τα υπόλοιπα καλλιτεχνικά site. Εκφραστείτε καλλιτεχνικά και δε θα χάσετε :)

Links: DeviantArt.com και η gallery μου στο εν λόγω site hlibis

Ετυμιγορία: Ένα must-try φρέσκο αυγό με καλλιτεχνικές ανησυχίες

Carmensita | Stylish φρέσκο αυγό



Αν και όταν το προτοείδα με ξένισε λίγο (ήταν και επιλογή του αγαπητού κύριου Καλφακάκου στο MAD) σιγά σιγά το αγάπησα τόσο για τον όμορφο ρυθμό του όσο και για το πολύ ενδιαφέρον video clip το οποίο έχει ιστορία :P και θες να μάθεις τι γίνεται :P

To υπόλοιπο cd του εν λόγω κυρίου με τίτλο Smokey Rolls Down Thunder Canyon κινήται σε χαλαρούς ρυθμούς και καμία σχέση με το συγκεκριμένο τραγούδι. Αξίζει να ακούσετε όμως (από άλλο album) "Long haired Child", "Lover" και "Little Yellow Spider"

Devendra Banhart on last.fm

Η ετυμηγορία? Φρεσκότατο και κολλητικό αυγουλάκι

Alfa Romeo Mito | Φρέσκο sexy αυγουλάκι


Δεν ξέρω πολλά από αυτοκίνητα αλλά αυτό που ξέρω είναι ότι αυτό το αυτοκίνητο το λατρεύω.

Από που να ξεκινήσω? Από την ομορφιά του? Το ότι σε κάνει να το ονειρεύεσαι? Το ότι δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από το μεγάλο του αδερφό? Η απόδοσή του? Τα εξελιγμένα συστήματα που έχει πάνω?

Για να μη πολυλογώ το οδήγησα το καλοκαίρι που μας πέρασε σε μια ολίγον ξέφρενη κούρσα την οποία όμως ευχαριστήθηκα. Το αμάξι δεν παίζετε. Απίστευτο κιβώτιο ταχυτήτων. Σύστημα DNA (ρυθμίσεις για κιβώτιο, τιμόνι και ηλεκτρονικα. Dynamic, normal και all weather αντίστοιχα αν δεν κάνω λάθος). Έχει απίστευτα κρατίματα και απίστευτη απόδοση.

Είναι ότι πρέπει για εντός πόλεως φυγή από τα καθιερωμένα με ένα πολύ όμορφο και sexy αυτοκίνητο. Αξίζει την προσοχή σας :)

H έκδοση 1400cc turbo 155 ίπποι κοστίζει γύρω στα 22.000 €



Και πολύ καλή διαφημιστική καμπάνια και προώθηση δινωντάς σου την δυνατότητα να φτιάξεις το δικό σου clip στο style του διαφημιστικού στη διεύθυνση alfamitoclip.com. Και το blog της Mito.

Εκτενέστερο review στο auto24.

H ετυμηγορία: Ένα φρεσκότατο αυγουλάκι που όλοι θα το θέλαμε σε κόκκινο :)

Pentax K200D | Φρέσκο αυγουλάκι

Ποια dslr να αγοράσω? Ποια βγάζει την καλύτερη εικόνα? Ποια έχει τα περισσότερα gadgets?

Πολλοί ερασιτέχνες του χώρου της φωτογραφίας κάνουν ερωτήσεις σαν και αυτές σε forum. Αλλά η απάντηση δεν είναι πάντα τόσο εύκολη. Εγώ θα σας παρουσιάσω την απόλυτη dslr μηχανή για τον αρχάριο έτσι όπως έχω καταλήξει με τα συμπεράσματά μου και τις ανάγκες μου τα οποία θα τα αναλύσω όλα παρακάτω.

Η Pentax K200D ανακοινώθηκε μαζί με την Κ20D τον Ιανουάριο του 2008. Αναβάθμιση από την K100D (αν και δεν έχει καμία σχέση μαζί της) για να μπει ξανά δυναμικά η Pentax στο παιχνίδι των budget DSLR. Στην ουσία είναι η Κ10D μεταμφιεσμένη με κάποια πρόσθετα πραγματάκια. Αυτό οφείλετε στο ότι δε συμφαίρει τις εταιρίες να φτιάχνουν καινούρια chip και τα λοιπά για να είναι κατώτερα απο την ναυαρχίδα της εταιρίας αλλά τους έρχεται φθηνότερα να πάρουν πράγματα από παλαιότερη κάμερα.

Κύρια χαρακτηριστικά της: 10,2 mp ccd αισθητήρας, ενσωματωμένη εγκατάσταση σταθεροποίησης εικόνας η οποία δουλεύει με οποιοδήποτε φακό, αυτόματος καθαρισμός του αισθητήρα, 60 σημεία μόνωσης από νερό και σκόνη αν και πλήρη μόνοση θα πρέπει να αγοράσετε αντίστοιχο φακό, και το κυριότερο από όλα είναι συμβατή με οποιονδήποτε φακό έχει φτιάξει η Pentax δηλαδή από το 1973!!!

Γιατί είναι ιδανική πρόταση για τον προτάρη?

1ον Η σταθεροποίηση εικόνας λειτουργεί με όλους του φακούς και δεν χρειάζετε να αγοράζετε τους φακούς με ενσωματωμένη σταθεροποίηση, όπως κάνουν η Canon και η Nikon με τις αντίστοιχες σειρές φακων IS και VR. To οποίο σημαίνει φθηνότερο κόστος απόκτησης φακών :)
2ον Ποιότητα κατασκευής: Η Pentax K200d είναι σαν πραγματικό τανκ στα χέρια σου, δεν νιώθεις ότι κουβαλας κάτι πλαστικό και εύθραστο ( Canon γκούχου γκούχου) και σε συνδυασμό με τον weather proof σχεδιασμό και τα 60 σημεία μόνοσης από τα στοιχεία της φύσης (πράγμα το οποίο βρίσκεις σε πολύ ακριβότερες κάμερες) την καθιστά αχώριστο σύντροφο στις πιο αντίξοες συνθήκες χωρίς να την λυπάστε καθόλου.



3ον Η K200D δουλεύει με 4 ΑΑ μπαταρίες και όχι με μπαταρία εργοστασίου της εταιρίας και έτσι άμα μείνετε από μπαταρία και χρειάζεστε οπωσδήποτε την κάμερα απλά θα πάρετε άλλες από το περίπτερο. (Μη μου πείτε για battery packs είναι απλησίαστα σε τιμές για αρχάριους)

4ον Η τιμή: skroutz Ξεκινάει από τα 400 € (προτιμήστε την έκδοση με τον φακό 18-55 ΙΙ. Είναι πολύ καλύτερος οπτικά) και αποτελεί άκρος συμφέρουσα πρόταση ειδικά για τον ερασιτέχνη που δε θέλει να δώσει πολλά λεφτά σε μηχανή. Με τα λεφτά που θα έδινε να πάρει την ακριβότερη μηχανή θα πάρει έναν καλύτερο φακό και θα βγάζει εξίσου καλές φωτογραφίες.


Η Κ200D αποτελεί μία ξεχωριστή πρόταση στον χώρο των DSLR έχοντας κάποια μοναδικά χαρακτηριστικά που θα βρίσκατε σε πολύ ακριβότερες κάμερες αλλά χωρίς να αγγίζει την υπερβολή. Είναι μια παραδοσιακή και πρακτική πάνω από όλα κάμερα η οποία δεν στερείτε σε τίποτα από πλευράς gadget από τις άλλες DSLR. Εξάλου οποιοσδήποτε ερασιτέχνης που περνάει από μία point and shoot θα είναι υπερκαλυμένος από τις δυνατότες της K200D για τουλάχιστον 2 χρόνια μέχρι να μάθει να την αξιοποιεί πλήρως. Η K200D αποτελεί μια άκρως συμφέρουσα πρόταση για κάποιον που θέλει να εισβάλει δυναμικά στον χώρο της φωτογραφίας και των DSLR μηχανών. Για αυτό μη χάσετε την ευκαιρία και αρπάξτε την :)

Εκτενέστερα reviews στα CameraLabs και DPreview. Άντε και wiki.


Η Ετυμηγορία? ΟΛΟΦΡΕΣΚΟ ΑΥΓΟΥΛΑΚΙ

Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2009

Εγκαίνια

Φρέσκο/Κλούβιο

"Βρώμα, βρώμα, πω πω βρώμα." Δανειζόμενος την συγκεκριμένη φράση από γνωστή διαφήμιση καθαριστικού θα ήθελα να σας καλωσορίσω στα "Κλούβια Αυγά". Το συγκεκριμένο ιστολόγιο θα προσπαθήσει να γίνει η καθημερινή σας συνήθεια για να χαζέψετε στο διαδίκτυο (όπως κάνουμε και οι περισσότεροι από εμάς αρκετές ώρες της ημέρας).

Κάθε μέρα θα υπάρχει και κάτι καινούριο. Είτε είναι αυτό παρουσίαση βιβλίου, είτε είναι κράξιμο της τάδε ταινίας ή ο απύθμενος ενθουσιασμός για το τάδε gadget, παιχνίδι και τα λοιπά και τα λοιπά. Θα παρουσιάζουμε οτιδήποτε μας προκαλεί μίσος, αγάπη, ενθουσιασμό, σιχαμάρα, αηδία, έκπληξη, γελιο, κλάμα, συγκίνηση... Δηλαδή οτιδήποτε μας πνίγει και θέλουμε να το πούμε. Στο τέλος χαρακτηρίζονται είτε σάπια είτε ολόφρεσκα, ανάλογα με το συναίσθμα που μας έχει προκαλέσει. Το μόνο σίγουρο είναι ότι πάντα θα βρήτε εδώ κάτι ενδιαφέρον για να σαχλαμαρίσετε :) Περιμένουμε τα σχόλιά σας. Πεθαίνουμε να μάθουμε τι σας την σπάει και τι αγαπάτε. Ακόμα και αν σας την σπάνε τα άρθρα μας εμείς είμαστε μαζόχες και θέλουμε να μάθουμε. Κάπως έτσι θα γίνουμε καλύτεροι για εσάς. XD

Ας σπάσουμε λοιπόν την σαμπάνια στο σκαρί του blog και ας ξεκινήσουμε :)